החל מינואר 2018 יחודש נוהל גילוי מרצון ובכך תוענק הזדמנות נוספת לבעלי "ההון הבלתי מדווח" להצהיר על הונם ולהימנע מהליכים פליליים.
ברשות המיסים מעריכים כי למרות שבמסגרת נוהל הגילוי מרצון אשתקד במסגרתו נחשף הון בלתי מדווח של אלפי ישראלים, קיימים עדיין ישראליים רבים אשר לא דווחו על הונם ומחזיקים בסכומי כסף גדולים הנמצאים בחשבונות בנק במדינות מעבר לים.
שלושה מסלולי דיווח עיקריים
נוהל הגילוי מרצון יאפשר בחירה בין שלושה מסלולי דיווח עיקריים, כאשר אחד מאותם המסלולים הינו "המסלול המקוצר" - מסלול זה שונה ובעל ייחודיות מיתר המסלולים שמציע הליך הגילוי מרצון, ועל כן נעמוד בקצרה על מאפייניו הייחודיים:
במסלול זה ניתן לעשות שימוש כאשר סך ההון שנכלל בבקשה לגילוי מרצון אינו עולה על 2 מיליון ₪ וההכנסה החייבת הנובעת ממנו אינה עולה על 0.5 מיליון ₪ בשנות הדיווח.
הבקשה תוגש לגורם המוסמך, בצירוף לדוחות השנתיים ו/או דוחות אחרים רלבנטיים כשהם מתוקנים לתקופת הגילוי.
לאחר קבלת אישור הגורם המוסמך כי הבקשה עומדת בתנאי הנוהל, הבקשה תאושר ותועבר לגורם האזרחי הרלבנטי שיקלוט את הבקשה והדוחות, יתקצר אותן ויוציא שובר תשלום לפונה על סכום המס הנובע מהבקשה.
ככל וסכום המס הנובע מהבקשה ישולם תוך 15 ימים מיום מסירת הודעת התשלום, לא יפתח כנגד הפונה הליך פלילי לגבי המידע שמסר בבקשה וסכום המס ששילם במסגרת הליך זה.
במסלול זה לא תתאפשר הגשת בקשות אנונימיות למעט בקשות אשר הוגשו באופן אנונימי שלא ב"מסלול מקוצר", ומנהל המשרד האזורי המטפל בבקשה החליט להעבירה לטיפול ב"מסלול המקוצר", בשל עמידתה ביתר התנאים כאמור לעיל, וכמובן תוך ידוע הנישום וחשיפת שמו טרם העברתו למסלול זה.
כל הוראות נוהל גילוי מרצון יחולו, בשינויים המחויבים, גם על בקשות במסלול המקוצר.
למשרדנו, המורכב מעו"ד ורו"ח יוצאי רשויות המס, הידע והיכולת להביא לידי התנהלות מידית בשם הנישום, אשר יש בה כדי לנטרל את החשיפה ולאפשר הליך "גילוי מרצון" מקסימלי עבור לקוחותינו - אנו מזמינים כל אדם המבקש לקחת חלק בנוהל הגילוי מרצון להגיע למשרדנו ואנו נדע להתנהל בשמו במידי מול רשויות המס ולהביא לצמצום עד לכדי איפוס החשיפה הפלילית וכן לביצוע נוהל הגילוי מרצון על הצד הטוב ביותר.
במאמר זה נסקור את החובה החוקית לדווח על הכנסות משכר דירה, ננתח את הסיכונים המשפטיים והפליליים באי-דיווח, נסביר את ההבדלים בין הכנסות שכר דירה בישראל לעומת מחוץ לישראל, נפרט את מסלולי הגילוי מרצון ויתרונותיהם, ונעמוד על חשיבות הייצוג והליווי המשפטי בתהליך הגילוי מרצון.
מאמר זה סוקר את סוגיית גילוי מרצון לגבי נכסים פיננסיים המוחזקים בשם אחר, ומדגיש את ההיבטים הפליליים והאזרחיים של התופעה. נדונה המדיניות העדכנית של רשות המסים בשנת 2025, הליכי הגילוי, העבירות הפליליות הרלוונטיות וההשלכות האזרחיות. כמו כן, נבחנת אחריות צדדים שלישיים ששמם שימש להסתיר את הבעלות לאור הדין והפסיקה בישראל.
גילוי מרצון לישראלים עם עסק לא מדווח בחו”ל אינו רק הליך משפטי אלא גם צעד נכון עסקית ומוסרית. הוא מחזיר את הנישום למסלול החוקי, מנקה את חבות המס העבר, ומונע הסתבכות קשה בהמשך. באמצעות הליך זה ניתן “לפתוח דף חדש” מול רשויות המס – לשלם את המגיע ולהמשיך לנהל עסקים, בארץ ובעולם, בלי חרב מתהפכת. בהתאם להכוונת המחוקק ולמדיניות הנוכחית, זו בהחלט ההזדמנות המומלצת למי שנמצא כיום מעבר לקווי החוק לשוב ולהיות נישום שומר חוק, בטרם יאחר את המועד.