מאת:

בתאריך 3.1.2013 פירסמה רשות המיסים את הוראות הביצוע להגשת תביעות פיצויים ממס רכוש בגין הנזקים העקיפים שנגרמו לעסקי הדרום כתוצאה ממבצע 'עמוד ענן'. כצפוי, ההוראה דומה במתכונתה להוראה שניתנה בעבר במבצע "עופרת יצוקה".

 

לפי התקנות, רשאי כל ניזוק בטווח של עד 40 ק"מ מהרצועה, להגיש תביעה בגין נזק עקיף באחד מתוך שלושת המסלולים: מסלול שכר עבודה, מסלול מחזורים ומסלול הוצאות שוטפות. תנאי להגשת תביעה בכל אחד מן המסלולים, הוא כי שולמה משכורת לעובדים שנעדרו בשל המצב הביטחוני, כהגדרת מונחים אלה בתקנות האמורות:

· מסלול שכר - מעסיק יוכל להגיש תביעה לקבלת פיצוי בגין שכר ששולם לעובדים, שלא הגיעו לעבודתם בהתאם להנחיות פיקוד העורף. כמו כן, הפיצוי יינתן עבור עובד שנעדר ממקום עבודתו בשל השגחה על ילדיו שמתחת לגיל 14, עקב סגירת מוסדות חינוך בהתאם להנחיות פיקוד העורף (הפיצוי מתייחס רק לאחד מההורים). הפיצוי יהיה בגובה 132.5% משכר הבסיס של העובד.

· מסלול מחזורים - בעל העסק יוכל להגיש תביעה לקבלת פיצוי בגין ירידה במחזור העסקי בשל המצב הביטחוני, בהתאם לדיווח השוטף של העוסק למע"מ (חד חודשי או דו- חודשי). הנוסחה תכלול השוואת המחזור העסקי בהתאם לשיטת הדיווח כאמור, לעומת תקופה מקבילה אשתקד.
· מסלול הוצאות - בעל העסק יוכל להגיש תביעה לקבלת פיצוי בגין הנזק התפעולי שנגרם לעסק בתקופה הרלבנטית, בשל המצב הביטחוני בדרום.

מדובר במסלולים אשר לכל אחד מהם נוסחה כלכלית שעל פיה ייקבע סכום הפיצוי לניזוק. לכל עסק ניתנת אפשרות בחירה חד פעמית. לא ניתן לחזור מהבחירה ולהחליף מסלול לאחר הגשת התביעה. ליישובים הנמצאים עד שבעה ק"מ מהרצועה, ניתן מסלול חלופי נוסף, "מסלול אדום", בו ניתנת האפשרות להגיש תביעה על כלל נזקי העסק לפי תחשיבים כלכליים ספציפיים אשר ישקפו בצורה ממצה את כל נזקי העסק. התקופה בגינה יינתנו הפיצויים נקבעה לעשרה ימים שחלו בתאריכים 14 לנובמבר ועד 23 בנובמבר 2012

ההוראה קובעת התייחסות נפרדת לתחומים הבאים:
מפעילי אולמות אירועים/בתי מלון - על מנת לתת מענה לביטול הזמנות ואי ביצוע הזמנות חדשות, יהיו זכאים מפעילי אולמות אירועים/בתי מלון לתבוע פיצוי בשל נזק עקיף גם בגין התקופה שמסתיימת ביום ה- 28.2.2013, אם יוכיחו ביטול וצמצום הזמנות כפי שמפורט בתקנות האמורות.

חקלאים - בשל ייחודיות הענף, הפיצוי לחקלאים מביא לידי ביטוי את המאפיינים הייחודיים של הענף, כך שחישוב הפיצוי נעשה על בסיס נוסחה, המשקפת את אובדן התוצרת בניכוי הוצאה נחסכת. מסלול זה הינו מסלול החל על ניזוקים שעיסוקם בענפי גידולים צמחיים, למעט ענף הגינון, ונמצאים באזור שבטווח של עד 7 ק"מ מרצועת עזה.

חלון הזמן בו ניתן להגיש את התביעה נקבע לארבעה חודשים החל מיום 01/01/2013 ועל כן, מומלץ לטפל בהקדם האפשרי בהגשת התביעה. כמו כן הגשת תביעה בהקדם האפשרי תאפשר בקונסטלציה מסוימת, קבלת מקדמות לא מבוטלות כפי שנקבע בתקנות. בתוך כך, נדגיש כי במידה ולא תתקבל החלטה בתוך 45 יום מיום הגשת התביעה, יתקבל תשלום מקדמה בסך 50% מגובה התביעה ובמידה ולא תתקבל החלטה בתוך 180 יום, יתקבל תשלום מקדמה נוסף בגובה 40% מגובה התביעה. כאמור, היום ממנו מתחילה הספירה לקבלת המקדמות הוא יום הגשת התביעה.

 

כיצד משרדנו יכול לסייע בנושא זה?

משרדנו מתמחה בתביעות מס רכוש – פיצויים בגין נזקי לחימה ופעולות איבה למעלה מעשרים שנה דרך ייצוג המדינה בתביעות מס רכוש למעלה מעשר שנים וייצוג מאות לקוחות ועסקים אשר ניזוקו מפעולות לחימה ופעולות איבה החל ממלחמת לבנון השנייה ועד היום. במסגרת ניסיוננו, למדנו, עם השנים, לערוך את התחשיבים הכלכליים המדויקים ביותר ודרכם לבחור את מסלול הפיצוי הנכון והטוב ביותר עבור לקוחותינו בדרך לפיצוי מקסימלי על נזקיהם. הטיפול בתביעה מתבצע ע"י מחלקה מיוחדת במשרדינו המורכבת מיועצים משפטיים לשעבר של רשויות המס ומס רכוש, עו"ד ורו"ח. אנו מעניקים ליווי צמוד וקשר אישי לכל לקוח החל מרגע פתיחת התיק ועד לקבלת הפיצוי בפועל בבית הלקוח. נשמח לעמוד לרשותכם, ככל שיידרש! 

אנו עומדים לרשותך בכל שאלה: סניף מרכז 03-6109100, סניף חיפה 04-8147500, נייד: 054-4251054

לפגישה אישית
חייגו 03-6109100

או השלימו את הפרטים הבאים

הדפסת המאמר

דירוג המאמר

 

 

5 ע"י 1 גולשים

עשוי לעניין אתכם

נפגעי גוף או נפש עקב מלחמה - כך תמצו את זכויותיכם

מאת: אלי דורון, עו"ד

להלן מדריך מפורט על הפרוצדורה והתנאים לקבלת הפיצוי

על חשיבות בדיקת הדוחות המתקבלים מחברות הביטוח

מאת: שייקה רקובסקי, עו"ד

החוק מחייב את חברות הביטוח לשלוח דוחות רבעוניים המפרטים את הפקדות המעסיק לרכיבי הפנסיה השונים' מעקב רצוף אחר העברת הכספים ע"י המעסיק וקליטתם בחברות הביטוח והפנסיה, תעזור ו מאוד בעת קרות מקרה ביטוח ח"ו.

משאית זבל דרסה אישה, האישה תפוצה בסכום תקדימי

מאת: אלי דורון, עו"ד

ההבדל בין תביעה נזיקית רגילה לבין תביעה לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים הוא בכך כי במקרה של תאונת דרכים קיימת הגבלה על הסכום אותו ניתן לפסוק בגין ראש נזק של כאב וסבל. כל הפרטים במאמר>>

הוסף תגובה

הרשמו לדיוורים שלנו

זקוקים לעורך דין?

חייגו: 03-6109100 או השאירו פרטים
אני מאשר/ת בזאת לדורון, טיקוצקי, קנטור, גוטמן, נס, עמית גרוס ושות' לשלוח לי ניוזלטרים/דיוור של מאמרים, מידע, חידושים, עדכונים מקצועיים והודעות, במייל ו/או בהודעה לנייד. הרשמה לקבלת הדיוור כאמור תאפשר קבלת דיוור שבועי ללא תשלום. ניתן בכל עת לבטל את ההרשמה לקבלת הדיוור ע"י לחיצה על מקש "הסרה" בכל דיוור שיישלח.